2018-03-17

De belangrijkste voordelen op een rij:

Gevelisolatie levert de grootste energiebesparing in gebouwen op.

Gevels isoleren normaliter slecht. We hebben daarnaast verhoudingsgewijs veel gevels in een gebouw. Conclusie: Door gevels gaat veel energie verloren. Door toepassing van buitengevelisolatie is de gevel het beste te isoleren.

  • In de nieuwbouw zijn er eigenlijk geen beperkingen aan de dikte van de isolatielaag.
  • Bij renovatie eigenlijk ook niet, behalve als men niet (veel) aan de bestaande dakranden of kozijnen wil of mag aanpassen.

Dat is dan ook de reden dat met gevelisolatie de meeste energie is te besparen / de energiezuinigste gevels kunnen worden ontworpen.

Gevelisolatie: Geeft een fraai uiterlijk

Met buitengevelisolatie zijn fraaie gevels te maken. Gevelisolatie kan naadloos worden aangebracht en in praktisch iedere gewenste kleur. Dit is voor ontwerpers en hun opdrachtgevers een belangrijke reden om gevelisolatie toe te passen.

Gevelisolatie: Bouwfysisch / -technisch beter

Een isolatielaag dient bij voorkeur aan de ‘koude kant’ van een constructie te worden aangebracht. Dan treedt er veelal geen inwendige condensatie op en wordt de constructie minder aan temperatuurverschillen blootgesteld. Hierdoor ontstaan er minder spanningen in de constructie.

Gevelisolatie: Verhoogt het woon- en gebruikscomfort

Omdat de gevel aan de buitenzijde is geïsoleerd kan de constructie de warmte overdags opslaan in de wand en ’s nachts afstaan waardoor de temperatuur in de woning gelijkmatiger blijft.

Gevelisolatie betekent: Lichter bouwen

In verhouding tot normaal in ons land bekende constructies, zoals metselwerk, is gevelisolatie zeer licht van gewicht. Hierdoor kan er in de nieuwbouw een minder zware fundering worden toegepast en in bepaalde gevallen kan worden afgezien van heiwerk.

Gevelisolatie betekent: Geen of minder koudebruggen

Met binnenisolatie of spouwmuurisolatie kunnen veelal bestaande koudebruggen niet worden geïsoleerd. Doordat buitengevelisolatie het gehele buitenvlak isoleert worden koudebruggen veelal opgelost.

Gevelisolatie betekent: Geen valse tocht

Geïsoleerde gevels voorkomen koudeval aan de binnenzijde. Bij slecht of niet geïsoleerde gevels wordt de lucht die aan de binnenkant van de gevel hangt, koud en zakt daarop naar beneden. Hierdoor ontstaat ‘valse tocht’, die  voelbaar is op de vloer. Met gevelisolatie wordt dit voorkomen. Het wordt behaaglijker in de woning. U heeft u minder last van koude voeten.

Meer weten? Op deze website bent u aan het juiste adres!