2018-10-25

Stichting Gevelgarantie

stichtinggevelgarantie-logo-01 (3)

De Stichting Gevelgarantie is in 1992 op initiatief van LSGI, waar de auteur van deze site toen directeur van was en hard aan heeft gewerkt, opgericht. Auteur heeft er inmiddels niets meer mee te maken. (Oorspronkelijk heette de Stichting Garantiefonds Gevelisolatie).

Zij geeft garantieverklaringen af op buitengevelisolatiewerken. Het garantiefonds koppelt de kwaliteitszorg aan de garantie.

Bij het garantiefonds zijn stukadoorsbedrijven aangesloten met een KOMO-Procescertificaat gevelisolatie. Zij mogen alleen systemen toepassen die een KOMO-Attest hebben. Naast stukadoorsbedrijven kunnen ook leveranciers zich bij het garantiefonds aansluiten mits zij systemen leveren met een KOMO-Attest.

Op de uitvoering vinden de controles uit hoofde van de certificatieregeling van het stukadoorsbedrijf. Bij een positief eindrapport kan de professionele opdrachtgever een garantiecertificaat krijgen. Mocht binnen de garantietermijn schade optreden, dan zorgt het garantiefonds voor herstel van de schade of voor vervanging.

Website