2018-09-02

U bent (toekomstig) particuliere opdrachtgever

Er zijn diverse redenen voor u als woningbezitter om te kiezen voor gevelisolatie.

U wordt (min of meer?) gedwongen uw woning extreem goed te isoleren.

Onze overheid heeft besloten tot draconische maatregelen. Alle woningen dienen extreem geïsoleerd te worden en voor veel woningen is de gasleverantie in de nabije toekomst geen vanzelfsprekendheid meer. Gevelisolatie is dan bijna een must….

Energiebesparing

Geen enkele isolatiemethode isoleert beter dan buitengevelisolatie. Dat komt omdat in principe er geen grenzen zijn aan de dikte van de isolatie. Daarnaast worden koudebruggen doorgaans voorkomen. En elk gebouw kent veel gevels!

Verfraaiing en waardevermeerdering van uw woning.

Gevelisolatie maakt het pand: strak van uiterlijk met tal van kleurmogelijkheden. Door buitengevelisolatie vermeerdert u de waarde van uw vastgoed.

Comfortverhogend

Gevelisolatie geeft de muren een hoger warmteregulerend vermogen. Daarmee wordt bedoeld dat de gevel aan de binnenzijde overdag de warmte opslaat en ’s nachts weer afgeeft. Hierdoor ontstaat een veel gelijkmatigere warmte in de woning.

Daarnaast voorkomt gevelisolatie z.g. koudeval. Daarmee wordt bedoeld dat lucht dat zich dicht bij de gevel bevindt (bijvoorbeeld in de woonkamer) naar beneden zakt en een koude luchtstroom veroorzaakt die als tocht ervaren wordt en waardoor koude voeten en een onbehagelijk gevoel krijgt.