2023-06-227

U bent professioneel opdrachtgever

Gevelisolatie biedt u zeer veel voordelen. Wilt u gevelisolatie gaan toepassen dan dient u zich te realiseren dat bij de bouw zaken aan de orde komen die anders zijn dan bij bijvoorbeeld metselwerkgevels. Deze komen in de website ruimschoots aan bod.

Gevelisolatie wordt veelal uitgevoerd door afbouwbedrijven. Realiseer echter dat het aanbrengen van buitengevelisolatie een specialisme is en niet door elk afbouwbedrijf uitgevoerd kan worden.

Ervaren afbouwbedrijven

Zeker afbouwbedrijven die hiervoor zijn gecertificeerd mogen geacht worden kwalitatief hoogstaande buitengevelisolatie aan te brengen. Ze kennen de toepassingen in nieuwbouw en renovatie; of het nou gaat om woningbouw of utiliteitsbouw.

Professionele Afbouwpartner

Gezien de krappe planning en de vaak ‘vreemde’ bouwmethodes is dat voor veel opdrachtgevers een uitkomst. Gecertificeerde afbouwbedrijven gebruiken gekeurde materialen en passen technieken toe waardoor de opdrachtgever kan rekenen op een succesvol eindresultaat. De betere (veelal gecertificeerde) bedrijven zijn aangesloten de Stichting Gevelgarantie denken graag met u mee.

Aanpalende werkzaamheden

Verifieer u of het door u in te zetten afbouwbedrijf ook aanvullende werkzaamheden verricht. Bijvoorbeeld als het gaat om het plaatsen van de steiger en het uitvoeren van de bouwkundige werkzaamheden die nodig zijn voordat de gevelisolatie wordt aangebracht. Wellicht dat er ook nog andere (afbouw)werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd….

Kennis van bestekken

Gecertificeerde afbouwbedrijven komen erg veel bestekken tegen waar onjuistheden in staan. Vaak worden systemen onjuist beschreven. Er worden bijvoorbeeld combinaties beschreven van producten die in de praktijk niet in samenhang met elkaar gebruikt mogen worden. Laat u adviseren door het betere afbouwbedrijf of de bestekstekst juist is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over samenwerken, prijsstellingen, kwaliteitsnormen, garantiebepalingen of enig ander onderwerp, neem dan schriftelijk (per mail) contact met de auteur en vermeld daarbij uw telefoonnummer. Indien de vraag (in beperkte tijd) telefonisch kan worden beantwoord worden geen kosten in rekening gebracht. En anders worden we het over de kosten ook wel eens.